Велосъстезание ЕЛЕДЖИК

Campfirebg - Събирай спомени от България!

Относно членовете:
Ние сме хора oбичащи естесвената среда на живот и като такива искаме да го споделим с вас. Основател на организацията „Campfirebg” е Веселин Дургов. Израстнал съм на кръстопът между Рила, Родопи, Средна гора и Горнотракийската низина, което разнообрзие обуславя и любовта ми към българската природа . Образование: бакалавър/ икономика. Завършен курс за планински водачи към АПХ (Асоциация планини и хора)курс 17 (Диплома ном. 023372/2016), а след това и курс по екскурзоводство. Член на НПО „Диви Родопи“ и на НПО „Планинско спасяване Пазарджик“. Завършен курс по алпинизъм през 2006г. Освен пешеходни маршрути, успешно водим и туристи с каяци и планинско колоездене. В екипа ни влизат още двама планински водачи Светлин Йорданов – активен планинар от над 10г. (Диплома ном.023366/2016) и Христо Иванов - планински водач и хижар в къща „Каменик“ с. Ягодина. Член на АПХ и UIMLA (Диплома ном. 023359/2015 ). Каквото и да напишем за себе си, директният контакт с нас и природата е най-добрия начин, в най-естествена среда да се опознаем.

Oрганизацията Campfirebg има за цел да създаде предпоставки за опознаване и достъпност до красотите на България, чрез един интерактивен начин, влизайки във връзка с природата. 
Подбраните от нас трекове и активности, предополагат разнообразие от няколко вида туризъм: пешеходен и вело, гастрономен и здравословен, социален и културен, етнографски и приключенски.
Основните ни трекове ще бъдат пешеходни и колоездене. Маршрутите ни включват по-големите Български планини: Рила, Пирин , Родопи Стара планина, Али ботуш, Средна гора. Някои от маршрутите позвлоляват да се осъществи мултитуризъм, смесване на различни активности – колела, каяци, ходене, катерене. 
 Преходите с Каяци са само през пролетта.

Друг вид естетическа наслада ще бъде възможността за снимане на панорамни картини и различни птици, като за целта организираме weekend курсове с нашия приятел фотограф - Пламен Гонев.

Ще караме колела по древни римски и тракийски пътища през паланки и селца, които са своебразен етнографски музей. Ще практикуваме храстинг и глиганинг :)

Културният ни туризъм ще бъда обвързан с посещение на храмове, култови оброчища и светилища. Запознаване с биоразнообразието на региона. Орнитоложки туризъм.

Социалният аспект на преходите: Ще се стремим нощувките ни да бъдат в къщи за гости, за да дадем на обикновените хора. При желание от ваша страна да се пазарува от местни хора и магазинчета, а не от големите вериги. 

За по смелите и търсищите приключение из нашите планини и гори, осигуряваме транспорт и зареждане с провизии по време на прехода ви, като ориентирането в планината си е ваша грижа.


Днес, трекингът се превръща във форма на туризъм със силно развитие. Трекингът позволява да бъде преоткрит света с всичката си хармония и красота. Този вид спортна дейност замества виртуалната комуникация с реална.