XCO Княжево'20

XCO Княжево'20

Files

Княжевски Лифт, София, Bulgaria

За трета година клуб Veloraptor организира състезанието "XCO Княжево" в партньорство с Район "Витоша", Столична Община и с подкрепата на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта. Стартът ще бъде даден в красивата Княжевската гора в близост до долна станция на Княжевския лифт.

КОГА: 28 юни 2020
ТРАСЕ: 3,3 км дължина и 200м положително денивелация (за обиколка).

СТАРТ/ФИНАЛ в началото на т.н. Слънчева алея, непосредствено над долна станция на бившия Княжевския лифт. В тази зона ще са разположени и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване.

Предвидени са общо 3 старта – два състезателни ("Елит" и "Хоби") и един любителски.

За СЪСТЕЗАТЕЛИ: Състезателните стартове за "Елит" и "Хоби" са във времевия диапазона от 9:30 до 14.30 ч. Поради спецификата на ХСO състезанията, броят на участниците във всеки старт ще бъде ограничен до 50-100 участника на стартa, тъй като се правят по няколко обиколки по сравнително късо трасе с тесни пътеки в някои участъци. Времеизмерването ще е електронно.

За ЛЮБИТЕЛИ: За широката публика е предвиден старт около 15 ч, който е по-масов (броят на участниците се очаква да бъде по-голям). Прави се една обиколка. При повече желаещи, може да се организират и два старта за любители. Тази част от събитието е подходяща за колоездачи без състезателен опит, които искат да направят първите си опити в подобно планинско съревнование. Времеизмерването ще е ръчно.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 20 лв. за “Елит” и “Хоби”.
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 15 лв. за "Любители".

НАГРАДИ: Предвидени са парични и предметни награди за победителите на първите три призови позиции в съответните категории. Всеки регистриран участник ще получи стартов пакет, а всеки финиширал - медал. Предвиден е награден фонд от над 1500 лв (в парични и предметни награди), както и подаръци от Red Bull, Leya, Sponser и Veloraptor Bike Hub.


>> Регистрация:
Предварителна регистрация: https://drace.bg/bg
Регистрация на място: приключва 30 мин. преди съответния старт

Заплащане на стартови такси през платформата за регистрация https://drace.bg/bg или в деня на старта на място.

***
Събитието се организира от клуб Veloraptor и е част от календара на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта. То се провежда с подкрепата на: Red BullАЛЕКОSponser Bulgaria - Хранителни добавкиLeya, The Barberians, Drace и други.