ПланАински маратон

ПланАински маратон

Такси Files Trail Series

Плана, с. Плана, България

РЕГИСТРАЦИЯТА Е ЗАТВОРЕНА! 

 На 06.06.2021 (неделя) в Плана планина ще се проведе състезание по планинско колоездене и планинско бягане. Събитието се организира с цел популяризиране на планинското колоездене и бягане за хора от всички възрасти, както и с благотворителна инициатива за набиране на средства за изграждане на узаконено трасе за планинско колоездене ХСО, подходящо за провеждане на състезания от международен ранг. Трасето ще се изгражда съвместно със СО Район Княжево и фондация София – Европейска столица на спорта. Организатор на проявата е Сдружение Клуб „Велораптор“ ЕИК: 17731582

Кауза – 30% от всички събрани такси ще заделят за изграждане на ХСО трасе в Княжевската гора, на което през 2022 година да се проведе първото международно състезание в тази дисциплина в България.

Дистанции и контролни времена:

  • Колоездачно дълго трасе с дължина 60км – контролно време пункт Елата 13.30ч , Финал16ч
  • Колоездачно късо трасе с дължина 37км контролно време пункт Сателитен център-13.00ч , Финал-16ч
  • Бягане късо трасе 18км контролно време финал-14ч.
  • Бягане дълго трасе 31км контролно време финал-16ч

Трасетата са маркирани с бяло-червени ленти. На ключови разклони ще има указателни табели, поставени върху колчета или дървета.

Право на участие: В състезанието могат да участват лица в добро физическо и психическо здраве, които са приели и подписали Споразумение за отговорностите и  условията за провеждане на състезанието и отговарят на изискванията, заложени в него. Минималната задължителна екипировка за колоездачи включва изправен ПЛАНИНСКИ велосипед, каска, ръкавици, резервна гума и личен съд за вода. Всеки участник е отговорен да има необходимите застраховки, както е описано в Споразумението.

Категории:

Дълго трасе колоездене – Мъже Елит и Мастърс 40+

Късо трасе колоездене – Жени всички възрасти, Юноши до 16г., Младежи до 18г., Мъже 19-39г., Мъже 40+

Дълго трасе бягане – Мъже до 44г. и Мъже 45+. Жени до 39г. и Жени 40+

Късо трасе бягане – Мъже до 44. и Мъже 45+. Жени до 39г. и Жени 40+

Колоездачите с лиценз към UCI, завършили дългото трасе за мъже и късото за жени, младежи и юноши ще получат точки за годишната ранглиста на БФК според класирането си в съответната категория.

Награди:

Първите трима във всяка категория ще получат предметни и/или парични награди.

Всички заслужили място на почетната стълбичка ще получат медали!

Генерално класиране колоездене 60км – Парични награди от 1-во до 6-то място

Програма:
08:00 ч.- 09:30 ч – Регистрация
10:00 ч.  – Старт на надпреварата - колоездене
10:30 ч. – Старт на надпреварата - бягане
16:00 – Награждаване на победителите в различните дистанции
16:30 ч. - Закриване на мероприятието и почистване на района около старт/финала

 

Срокове за регистрация: Ранна – до 20.05.21, Късна – до 02.06.21. Регистрацията се счита за завършена след заплащане на съответните такси по банков път, чрез Easy pay и в брой. Плащане в брой – САМО на 19.05.21 за ранна и САМО на 02.06.21 за късна регистрация в магазин Veloraptor Bike HUB,  кв. Бояна ул. Три кладенци 2 от 12 до 19.30ч.

Как да се регистрирате?
1.Първо трябва да направите регистрация в системата.

- Ако вече имате профил, се впишете в системата
- Ако нямате профил, създайте нов. Ако при опит за създаване на профил, Ви излезе съобщение, че този мейл адрес вече има профил, можете да нулирате паролата си (Ако не получавате мейл за нулирането, вижте Спам-папката си)
2. След като създадете профил и се впишете в системата, избирате дистанция и възрастова група и следвате стъпките.
3. Регистрацията се счита за успешно направена, след извършване на плащане на съответната такса. Ще бъдете отчетени като успешно регистрирани, чак след отмятане на плащането Ви. Отмятанията стават ръчно (при всички начини на плащане) - имайте търпение.

Такси:

  • Колоездене 37км – ранна 25лв., късна 35лв.
  • Колоездене 60км – ранна 30лв., късна 40лв.
  • Бягане 18км – ранна 20лв., късна 30лв.
  • Бягане 31км – ранна 30лв., късна 40лв.


Други условия: Състезателите са длъжни за спазват действащите противоепидемиологични мерки, маркировката и Законът за движение по

пътищата. Забранени са всякакви действия, изяви и демонстрации с предизборен и политически характер преди, по време и след състезанието.
 

Мерки за сигурност: Трасето ще бъде обозначено с временно поставени табели, сигнални ленти. Ще бъде осигурено медицинско лице, линейка, планинска спасителна служба и съдии, които да насочват  участници и туристи. Събитието ще бъде подсигурено от ПСС – отряд София.

Карта на трасетата и GPS следи: Натиснете бутон в дъното на страницата с избраното трасе
 

Описание на трасето:
Старт – финала ще бъде разположен в асфалрирана площ в дясно отстрани на пътя към село Плана на км 6+600м от отбивката от ханче „Брезите“ при основен път между с. Железница и в.з. Ярема. В тази зона ще са разположени подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване. От старта трасето поема по черен път в планината и чак в края всяко от трасетата достига до асфалтов път в село Плана, където участниците няма да са в група и спазвайки правилата за движение по пътищата в последните 3-4км, ще достигнат до финала. На мястото, където пътя от махала Елата достига до пътя за с. Плана покрай река Егулия, ще има съдия, предупреждаващ преминаващите за повишено внимание. За маркирането на трасето ще се използват указателни табели и временни сигнални ленти, които ще бъдат премахнати до 24 часа след приключване на състезанието.

В района на старт-финала има възможности за къмпингуване на палатки. Вода има само от река Егулия или от чешма в близката махала.

Подробно описание ще има в отделен пост.

 

За контакти:

Калин Русев

Тел: 0888 619 096

Е-мейл: kalin@hotgate.net

GPS следа: