Маратон & Полумаратон Пловдив

Маратон & Полумаратон Пловдив

пл. Централен, Plovdiv 4000, България

Регестрирайтесе на нашия сайт -http://www.marathonplovdiv.com/bg/marathon-plovdiv/0

Атина, Рим, Йерусалим – всички знаем къде са тези градове, познаваме тяхната история, величие и слава. А какво ще кажете за град, по-стар от всеки един от тях, град дал началото на съвременната европейска цивилизация, съвременник на Троя и Микена?

 

Това е Пловдив – най-старонаселеният град в Европа и един от шестте най-стари градове в света!

 

Дата и час на провеждане

Стартът на Маратон Пловдив е в 8.00ч., неделя на 30 април 2017

 

Регистрационна такса и информация

  • 50 лв от 15 октомври 2016 до 15 февруари 2017
  • 60 лв от 16 февруари 2017 до 31 март 2017

Крайният срок за регистрация е 23.59 ч. на 31 март 2017 г., след това регистрацията затваря. След като сте прочели Правилата за участие, моля кликнете бутон Регистрация, за да попълните данните си и да изберете начин за заплащане на регистрационната такса. Заплащането на регистрационната такса става по банков път, на посочената банкова сметка или чрез кредитна карта. За да проверите статуса на своята регистрация, моля вижте Списъка на регистрираните участници.

 

Бизнес пакети

В случай че компания желае да спонсорира и заплати регистрацията за участие в Маратон Пловдив на група от 3 и повече атлети, Организационният комитет предлага преференциална регистрационна такса от 45 лв/участник, със срок за заплащане 31 март 2017 година.

 

Награден фонд

Победителите в Маратон Пловдив, категория Мъже и Жени ще получат парични награди както следва:

I място - 3000 лв

II място – 2000 лв

III място – 1000 лв

 

Контролно време

Контролното време на Маратон Пловдив е 5:30 часа (пет часа и 30 мин).

 

Стартови пакети

Вашият стартов пакет включва състезателен номер, чип за времеизмерване, карта на трасето и официалната тениска на Маратон Пловдив. Може да съдържа мостри и рекламни материали, осигурени от спонсори.

Всички участници ще получат своя стартов пакет в Информационния център на Маратон Пловдив в деня преди старта, 29 април 2017. Информационният център ще работи от 8.00 до 19.00 часа. Стартови пакети в деня на маратона няма да бъдат раздавани.

 

Личен багаж

В Старт/Финал зоната ще бъдат обособени зони за личен багаж, където всеки състезател ще може да остави вещите си в затворен сак. Моля, избягвайте оставянето на ценни вещи в саковете си.

 

Зона Старт/Финал

Стартът на Маратон Пловдив & Полумаратон ще бъде даден от Площад Централен, в непосредствена близост до сградата на Община Пловдив. Трасето е изработено така, че състезателите да завършат бягането, откъдето са стартирали. Участниците в Полумаратон Пловдив ще бъдат насочвани по техния маршрут от доброволците и екипа на Маратон Пловдив.

 

Подкрепителни пунктове

Подкрепителни пунктове с вода, напитки, пресни и сушени плодове ще бъдат разположени на всеки 5 км по трасето и в зона Финал.

 

Медицинска информация

Преди състезанието, любезно молим всички участници да преминат медицински преглед. Хора със сърдечни и респираторни проблеми не бива да участват в маратона. Въпреки че медицински сертификат няма да бъде изискван, всеки участник е длъжен да декларира, че неговото/нейното участие в маратона не противоречи на медицинско предписание за неучастие.

По време на състезанието в случай, че имате здравословен проблем, прекратете участието си и потърсете помощ от дежурните медицински екипи незабавно. Медицинските екипи ще бъдат разположени по трасето в ясно маркирани и достъпни зони.

 

Медал за участие

Всички участници, успешно завършили Маратон Пловдив в контролното време ще получат уникален медал за спомен от своето участие.

 

 

Чуждестранни участници

Организационният комитет приветства всички чуждестранни участници в Маратон Пловдив и осигурява специални маратонски пакети, включващи регистрационна такса, настаняване и транспорт.

Пакет за чуждестранни участници - 220 BGN (15 октомври 2016 – 31 март 2017)
                                                      При група от мин. 12 участника за дестинация

Включва Регистрационна такса, автобусен транспорт от Солун/Букурещ/Истанбул/Белград или Скопие, осигурен от Организационния комитет на Маратон Пловдив и настаняване в хотел 3 звезди за 1 нощувка в двойна стая. За повече информация, моля отидете в страницата за регистрация.

15 февруари 2017 Краен срок за заплащане на ранна такса участие

31 март 2017 Краен срок за заплащане на стандартна такса участие и отборна такса

20 април 2017 Краен срок за регистрация в Амбелино Кидс Рън

   

29 април 2017  

08.00 – 09.30 Получаване на стартови номера в Амбелино Кидс Рън в Информационния център на Маратон & Полумаратон Пловдив

10.00 Старт на Амбелино Кидс Рън

11.30 Амбелино парти & награди

08.00 – 19.00 Получаване на стартови пакети за участие в Маратон & Полумаратон Пловдив

   

30 Април 2017

 

07.45 Откриване на Маратон & Полумаратон Пловдив

08.00 Старт на Маратон & Полумаратон Пловдив

11.00 Край на контролното време на Полумаратон Пловдив

12.30 Награждаване на победителите в Маратон & Полумаратон Пловдив

13.30 Край на контролното време на Маратон Пловдив

42 км Трасе

21 км Трасе

Сдружение „Маратон Пловдив“

e-mail: info@marathonplovdiv.com